• Skrevet af: Pars

Pars's Historie

10 år med Crafters.dk


Det er sensommer / start efterår i 2010. Jeg har luret på Minecraft i en lille måneds tid via Minecraft-tråden på Daily Rush. Der er en weekend hvor spillet er gratis og jeg har lige set denne video med en gut som brænder hele sit hus ned. Jeg er på SU men vælger at bløde 75 kr for Minecraft Alpha. Det bliver startskuddet på 10 år med Crafters.dk. Alt er sindssygt bugged og vi får meget bestemt besked på ikke at bruge minecarts, da de får serveren til at crashe! Fint nok, der er alligevel også en masse andre ting at tage sig til end at bygge med togskinner. Jeg bliver imponeret hver gang jeg logger ind på serveren som på dette tidspunkt stadigvæk hedder xcanner.dlinkddns.com og er hosted privat hjemme hos xcanner aka Chefen. Al kommunikation sker fortsat inde på Dailyrush, vi har endnu ikke fået et forum og egen hjemmeside. Men det afskrækker mig ikke for gå på jagt efter diamanter i lange lige gange lige over lavahøjde. Lynhurtigt får jeg bygget mig et cobble-hus ved spawn og jagten efter dia fortsætter med min nye nabo, RLarsen aka He-Man. 


Servere emmer af aktivitet og ret hurtigt bliver jeg moderator sammen med en række andre spillere, eneste kriterium på nuværende tidspunkt er at man har tilknytning til Dailyrush.


Særligt en spiller er garant for aktivitet i serverens begyndelse, RMJ1984, lynhurtigt får han aktiveret store dele af spilleren med storslået fællesprojekter. Sandpyramiden og Vandvejen for blot at nævne nogle få. Sandpyramiden havde dog i et par år ikke noget formål udover at være et hul i jorden. I det hele taget var der rigtig mange huller i jorden. SkyCity, navnligt  FedeAnderzen og Farvader, får til opgave at shine Sandpyramiden op, og er årsagen til vi lige siden har kunnet fejre fødselsdag med mob arena i smukke rammer.


Serveren er populær som aldrig før, og den 6. november 2010 får vi en hjemmeside med tilhørende forum, på engelsk. Ambitionerne fejler ikke noget og Danmark er for småt, det officielle sprog i chatten er dansk og engelsk og vi har folk der logger på fra hele verden. Efterhånden som vi finder vores identitet skifter vi over til kun at være på dansk. Minecraft er samtidig også i en rivende udvikling, og vi begynder at bevæge os ind i en version hvor minecarts begynder at virke sådan nogenlunde. En anden bug er dog stærkt udbredt og alment accepteret af mods, drop dit tool på jorden, og det får fuld repair. Dette trick bliver især brugt ved udgravningen til Amazing Maze som står færdig i juni 2011.


Minecraft går i beta 1.5 i april 2011, mange ting er stadigvæk bugged.


2011 et stærkt år for serveren og fællesskabet. Vi oplever en mindre krise da xcanner forsvinder til Polen i flere uger. Julemand101 overtager styringen og får efter noget tid “hacket” sig tilbage så vi kan promote nye spillere. 


Flere kreative kræfter kommer på spil og der skyder en PvP arena op, det samme gør en imponerende Bomberman arena i starten af 2012. Der afholdes efterhånden månedlige turneringer arrangeret af blandt andet ZX-Corp og af Sky City,. 


“Bobs” bliver introduceret som officielt betalingsmiddel, opkaldt efter stifteren af bobs shop, og med det umulige brugernavn, bobiboblolo. Selv bidrager jeg med en efter datidens standard, meget imponerende jukebox som spiller Alley Cat på de nye node blocks som er introduceret.


2012 bliver året hvor serverens spillerskare splittes for alvor og må gå mangt og meget igennem, hele miseren handler om et nyt spawn byggeri på Senex. Det kostede et par venskaber for nogle, og serveren var i sin hidtil største krise, et par moderatorer går i protest. Eneste lyspunkt er dog er metroen står færdigudgravet og kan indvies efter flere års byggeri.


2013 kan kort opsummeres, JacobBoTollak bliver til Champen, som vinder af PvP turnering #13 og starten på en ny æra begynder.


I 2014 sker der igen store ændringer for serverens daglige drift, julemand101 overtager ansvaret sammen med Ninjastick, men kun for en kort bemærkning da stafetten hurtigt gives videre ved serverens 4 års fødselsdag. Julemand101 trækker stikket fuldstændigt pga. Microsofts køb af Mojang. JacobBoTollak aka Champen overtager serverdriften sammen med Ninjastick og Sighvatur. Novus ser dagens lys i december 2014 og det samme gør Camp Spandex som er mødestedet for superhelte med spandex siddende uden på overtøjet. Camp Spandex består den dag i dag stadigvæk kun af CasperSK og mig selv.


Efter Novus starter op, drosler jeg ned med Minecraft. Serveren er i gode hænder, men jeg har mistet interessen for spillet. Der er kommet for mange blokke og for mange opskrifter at holde styr på, og jeg har mistet overblikket. Jeg bliver dog fortsat imponeret over de byggerier folk har begået når jeg engang imellem logger på, og sådan har det stået på i 10 år, og sådan det vil fortsætte. For Crafters er unikt. 


Tillykke med de 10 år. Crafters.dk “It is all about the community”.


/Pars