• Skrevet af: Wufei

Wufei's Historie

Fortællingen om det notoriske Goldshire Inn.


Dette er fortællingen om hvordan en af de ældste og notoriske bygninger på Crafters.dk fik sin mindeplads, og som til den dag i dag stadig har sine legendariske minder og historier blandt ældre Craftere.

Dengang, da Minecraft stadig var i sin unge alfaudgave, blev Crafters.dk omtalt for første gang på Daily Rush, som en af de første danske Minecraftservere hvor alle med interesse i det nye norske blok-spil, var velkommen.

Minecraftspillerne ved navn Cyndrom og Wufei, tilsluttede sig serveren og blev hurtigt en del af Crafters.dk community. Dengang, tro det eller ej, fandtes der kun en håndfuld af ganske få bygninger i startområdet af det der nu hedder Senex, og hvor der ikke var udforsket mere end hvad der kunne ses i en radius á 500 blokke fra spawn-området, og hvor der med store blokbogstaver i ren Hollywood stil på en fjerntliggende høj bakke stod, DAILY RUSH.

De to spillere, Cyndrom og Wufei, fik den indlysende ide sammen med spilleren Xscanner, som var ejeren dengang af Crafters.dk serveren, at der selvfølgelig burde være en nærliggende kro for alle nytilkommere og rejsende på serveren, og hvad var ikke mere passende end at bygge en af de mest notoriske bygninger fra World of Warcraft universet end selveste Goldshire Inn.

Byggeriet tog fat og inden længe stod Goldshire Inn i alt sin pragt med de kreative evner som man nu formåede dengang. Som fejring og afslutning på byggeriet skulle der selvfølgelig tændes op i den store pejs i krostuen. Desværre var viden om brændbart materiale i Minecraft begrænset, og inden længe knitrede den store pejs, samt gulvet og loftet i den nok så hyggelige krostue. Cyndrom og Wufei prøvede ihærdigt på at få bugt med flammerne, men inden længe stod hele underetagen og overetagen i flammer.
Da de andre spillere på serveren hørte hvad der var sket, kom de straks til undsætning, hvor man ihærdigt prøvede at få bugt med flammerne og forsøge at rede hvad der nu kunne redes af Goldshire Inn, men desværre uden held. Inden længe var hele Goldshire Inn brændt ned til grunden og det eneste der stod tilbage, var stenfundamentet og den store pejs sammen med skorstenen.

En trist stemning omkransede de nedbrændte rester af Goldshire Inn. Det var tilsyneladende et af de første byggerier på serveren der var brændt ned og man var ikke sikker på hvad der var gået galt.
Skønt den tragiske hændelse, gik man støt og roligt i gang med at genopbygge Goldshire Inn. Denne gang med hjælp fra flere af Crafters.dk’s community. Efter nogle timer stod Goldshire Inn der igen med alt sin pragt. Denne gang havde man taget sine forholdsregler og der var sikret imod, at der ikke kunne gå ild i konstruktionen med ild i pejsen.

Næste dag, da Cyndrom og Wufei igen loggede på serveren, fik de et opråb fra en af spillerne. Det var Pars, som fortalte at der var sket noget frygteligt. Goldshire Inn var brændt ned til grunden, igen. Denne gang var der sket et uheld hvor en spiller, som var nabo til Goldshire Inn, havde hældt en spand lava ud over sit område for at lave noget obsidian og havde i sin travlhed ikke set, at lavaen var løbet nede ad en bakke og havde sat ild til væggene på Goldshire Inn.
Det var først da hele bygningen stod i flammer, at man opdagede hvad der var sket, og da var det for sent.

Der blev ikke lavet nogen anklager for spillerens uheldige gerninger, og man gik nok endnu en gang igang igen med at genopbygge Goldshire Inn. Denne gang sikrede man sig mod lava, og der blev bygget et stenhegn rundt om bygningen. Goldshire Inn stod færdig og kunne nu tælles med i den støt stigende byudvikling der efterhånden omkransede sig rundt om spawn-området.

Der gik et par uger og med en stærk stigende tilstrømning af nye spillere, opstod også ny problemer på serveren. Et af de største problemer der herskede, var griefing.
Det var spillere som joinede serveren med det ene formål at gå rundt og ødelægge andre spilleres bygninger, ved at sætte ild til dem eller sprænge dem i luften med dynamit, og desværre var Goldshire Inn, som lå i nærområdet af spawnområdet, ikke forskånet.
Hele bygningen blev mere eller mindre jævnet med jorden, og det var først derefter at der endelig blev vedtaget nye tiltag, som skulle forhindre at dette kunne ske. Admins-roller blev introduceret på serveren, samt en ny form for anti-griefing værktøjer blev taget i brug. Der blev tilmed lavet et regelsæt over hvordan man skulle opføre sig, såvel som en eksamination som bestod i, om man var egnet til at være medlem på serveren.

Og hvad skete der så med Goldshire Inn? Jo, der blev såmænd besluttet at genopbygge den igen da den nu, trods sin kamp om at blive, blev erklæret som en trofast bygning i Crafters.dk’ blomstrende hovedby, og med et lille mindeskilte ude foran ved lågen blev der skrevet et lille notat med en datomærkning for alle nytilkommere: Welcome to Goldshire Inn.