• Skrevet af: xcanner

xcanner's historie

Ja, jeg er så ham der den gang i 2010 startede Crafters.dk, eller det hed ikke rigtigt noget i starten, det var nok nærmere "Dailyrush serveren".
Jeg havde spillet en del Minecraft mest singleplayer, da jeg som hyppig bruger af dailyrush.dk, faldt over en tråd, hvor der blev efterspurgt en server. Og eftersom jeg havde en server stående (mest til leg), som kørte Windows Home Server (!!!), så tænkte jeg at det kunne da godt bruges, og så var det ligesom igang.

Der blev startet op med en helt basic server, ingen server mods eller noget,- det var den helt spæde start.
Selv spillet var i den spæde start. Minecarts og redstone, det virkede  ikke når man spillede online.

Serveren blev flittigt brugt, og når der ikke var noget servermods kørende, så skete det uundgåelige: bygninger brændte ned.
(Kan huske Wufei's flotte træ bygning, vist nok Goldshire Inn, brændte ned 2-3 gange), men det skete vist for flere.

Tiden gik, og jeg kan huske at servermods så småt begyndte at poppe frem. Det første der blev brugt, som jeg ikke kan huske navnet på, begyndte at give mulighed for kontrol. Men det begyndte først rigtigt at spille da vi skiftede til bukkit.

Fællesskabet voksede og der kom moderators til, og vi fik vores egen hjemmeside: www.crafters.dk.
Der kom en "co-admin" i form af julemand101, (eller bare jule), og "serverparken" blev udvidet med en lidt mere potent "server". Og den gamle "server" fungerede som backup samt website.

- Lige et side note, så mener jeg faktisk at jule var den første som connectede til serveren.

-----

Crafters.dk udviklede sig, og min tanke med serveren var at den skulle være gratis og for alle.

Som ejer og "skaber" var min tilgang til crafters.dk at det skulle være gratis at spille.
Jeg betalte regningen i form af el, hardware, server/server mods og website, og alt for mange timers arbejde i at få det hele til at spille . Men jeg var bestemt ikke alene, julemand101 havde mange fingre med i det hele, især det tekniske med archlinux.

Både jule og jeg brugte normalt ekstra mange timer når vi skulle opgradere til en ny server version af Minecraft/Bukkit, især med at teste om det hele ville virke inden vi gik live.
Jeg kendte ikke sådan rigtigt jule, men han havde fuld adgang til serveren og kunne alt.
Vi var som regel "langsomme" med at opgradere, men det var fordi vi efterhånden var afhængig af del servermods, og vi brugte som regel en del tid på at teste og få det hele til at spille, inden den nye version gik "live".
Jule var også co-admin på forummet og naturligvis også i spillet.

Ud over den store hjælp fra jule, var der også mange andre der hjalp til. Der var alle Moderatorerne der hjælp med at holde orden i spillet og på forum.
Beklager hvis jeg har glemt et navn eller 2:

julemand101 (han kommer lige med igen pga den store hjælp han gav)
Pars
RLarsen
FedeAnderzen
Wufei (som også lavede et design til vores crafters.dk)
Ninjastick
CasperSK
Fantasykitten
miscje
Rekalty
kirkhammer
Maja4626
Betina
Elleve

Og jeg ved der er mange navne som jeg desværre har glemt, men der blev generelt ydet en stor indsats fra moderator holdet for at holde styr og orden på forum og server (og der var tider hvor der blev brugt meget tid på griefere, xray og andre "tricks").

-------

På et tidspunkt var pengekassen næsten tom, så der blev samlet ind til indkøb af en ny SSD til spilserveren, da den gamle var ved at dø.
Det var vist den eneste donation jeg modtog i "min tid".

Jeg ser ikke mig selv som "skaberen" af Crafters.dk, det var der mange om... Men engang imellem skulle der en til at træffe de trælse beslutninger, ellers kom vi ikke videre.

Dog har jeg rigtig mange gode minder om fællesskabet, de konkurrencer der blev lavet (mest fra Sky City) og det helt almindelige fællesskab, hvor man bare hyggede og hjalp hinanden. Enten med at grave ud i Metroen (som virkelig var et imponerende projekt), bygge en monorail i spawn byen, en kæmpe labyrint, eller hjælp til et af farvader's kæmpe projekter.

Men ud over at hjælpe og bygge så skete der også meget andet.
Jeg husker "Community-avisen", og en masse konkurrencer og andet på serveren, (PvP turneringer, Bomberman, skattejagter og meget andet).
Jeg mindes selv at have sat noget i gang, men vil gerne fremhæve FedeAnderzen og de andre gæve svende fra Sky City som igangsætter på en stor del af det for foregik på serveren.

Der blev bygget meget. Noget var der, andet var flot og noget var virkelig imponerende. Det var også grunden til at jeg personligt mente at mappet ikke skulle resettes.
Godt nok gav det nogle udfordringer i forhold i forhold til når der kom nye features i spillet, men det faktum at ting blev lavet uden snyd og der lå så mange timer i rigtig mange projekter, gjorde at det ville være ærgeligt at resette.
(Og jeg kan se på worldmap at der stadigvæk er masser af plads til bygninger)...


Jeg må dog indrømme at jeg kørte sur i det på et tidspunkt, samt at jeg havde arbejde igen og derfor ikke så meget fritid. Jeg havde nok også brugt alt for mange timer.
I ca. 2½ år var jeg arbejdsløs, og havde lidt uddannelse, men Crafters.dk og var mit "fuldtids" arbejde og mere til :-)
Men jeg var glad for at andre tog udfordringen, da jeg måtte sige stop.

Stort tillykke til Crafters.dk med de 10 år, sikke en bedrift.
Nu har jeg ikke fuldt så meget med siden jeg stoppede, men tror ikke der er andre der har kunne præstere det samme som Crafters.dk - “It is all about the community”.Ps: fandt lige 3 gamle videoer:

Sky City:
https://www.youtube.com/watch?v=xBrecqy3-v0

So what is xcanner really doing when he is "AFK"?:
https://www.youtube.com/watch?v=0tESodf_Ouk

The Amazing Maze:
https://www.youtube.com/watch?v=6J_CdI47aKc