• Skrevet af: julemand101

Julemandens historie - Det skete i de dage

Jeg er bekendt med en del allerede kender historien/fortællingen/legenden/myten/sagnet om skabelsesberetningen af Crafters.dk.
Men der er alligevel kommet mange nye ind på serveren igennem årene, som aldrig oplevede begyndelsen.
Så lad os tage en genopfriskning af historien, som den nu engang står nedskrevet på de gamle fra-loftet-nyligt-hentet harddiske, til trods for mange detaljer givetvis er forvrænget en smule igennem årene.
Og som enhver god historie begynder den naturligvis med...

Der var engang for 10 år siden en lille landsby der bar det danskklingende navn Dailyrush.dk.
Befolkningen af landsbyen bestod primært af gamere og andet godtfolk, der elskede at diskutere langt ud på natten om blandt andet negleklippere, og om hvorvidt øl ude i sneen var kolde.
Men som så mange andre landsbyer var der ikke ret mange initiativtagere, og i stedet for at gøre noget ved problemerne foretrak beboerne at diskutere dem, uden helst at nå frem til nogen konklusion, da konklusioner ofte ødelagde muligheden for yderligere diskussioner.

En dag kom en af beboerne løbende ind i midten landsbyen, og skyndte sig op på landsbyens officielle ølkasse, som i daglig tale blev kaldt “forummet”.
Manden udråbte her, at hans rejse ude i den store verden, havde givet ham et klarsyn over hvad fremtiden ville bringe, og fremtiden ville, denne gang, hedde Minecraft.

Som det sker for de fleste der trådte op på ølkassen, så gik folk blot forbi, og enkelte gik over og sagde ting som fx: “dit link er forkert” og “LORTE ÆBLER!”, selvom ingen egentlig vidste hvad dette egentlig skulle betyde.
Manden forlod ølkassen, og skrev en note om hans vilde opdagelse på en opslagstavle nær ølkassen, primært tiltænkt beskedne problemer og andre ligegyldige budskaber der ikke var ølkassen værdig, i håb om nogen kunne bruge hans opdagelse til noget.
Livet fortsatte i landsbyen og som det ofte var, gik der ikke særlig lang tid før alt virkede som om intet var hændt. Folk fortsatte med at gå op på ølkassen, råbe om problemer for blot at træde ned igen uden at noget blev ændret, hvilket alle i byen var fint tilfreds med.

Nogle dage senere, kom en af byens mindre integrerede beboere, forbi landsbyens opslagstavle.
Opslagstavlen var som altid komplet tildækket af tilfældige budskaber, men alligevel fandt han indlægget om Minecraft, og fandt dette interessant.
Manden hed xcanner, (eller xcan som var hans dæknavn, for at undgå at gøre sig alt for bemærket i landsbyen), og var som sådan ikke nogen speciel person i landsbyen. Men alligevel skrev han en tilføjelse til noten, at han selv havde hygget sig med Minecraft i 3 timer og skrev følgende: “..det er ikke specielt sjovt eller underholdende,- man bliver bare fanget”.
Udover at enkelte nu også kom forbi med deres små meninger, kom en stor kraftig gammel mand med hvidt julemands-lignende-fuldskæg forbi, og skrev en længere beretning om hvilke beretninger han kunne melde om dette nye fænomen, da han også havde set hvad der skete ude i vide verden.
Og således blev der udvekslet beskeder frem og tilbage i nogle dage, og efterhånden startede en lille gruppe af særlinge i landsbyen, med det tilfælles at de alle egentlig ikke synes Minecraft var specielt godt, men de blev alligevel blev ved med at snakke om deres oplevelser i spillet.

Og som det ofte skete, var der pludselig en der stod op på byens ølkasse, og spurgte om der ikke var en der ville starte en server, så gruppen kunne spille sammen.
Eftersom dette nu engang var landsbyen Dailyrush.dk, var der egentlig ikke i nærheden af nogen forventning i fællesskabet om at der blev startet nogen fælles server.
Men xcanner sad i et hjørne, med sin alt for store pipe og syntes egentlig godt om forslaget, og 30 min efter var der oprettet en Minecraft server der kørte på hans egen stationære computer.

Få minutter efter opstarten kom den kraftige hvidskæggede mand forvirret ind på serveren, hvor kun xcanner fortsat var inde.
Manden præsenterede sig som julemand101. Og til trods for at julemand101 byggede et hus, der blev brændt ned og genopbygget hver dag, så opstod der langsomt et fællesskab af flere og flere indbyggere fra Dailyrush.dk, der alle var langt mere kompetente til spillet.

Da xcanner, som den gud han nu var, så at han ikke kunne gøre alt arbejdet alene, spurgte han om julemand101 kunne være administrator sammen med ham, da julemand101 tydeligvis ikke duede til at bygge et brandsikkert hus.
Og dette blev starten på et mangeårigt venskab, hvor Crafters.dk fælleskabet voksede sig større og større, med xcanner’s fokus primært rettet mod hvordan spillerne havde det, og julemand101 der sad nede i teknikrummet og planlagde fundamentet bag serveren.
Og resten er blot historie….

GODNAT OG SOV GODT!